- Przepraszam? - m闚i go嗆 do kelnera - czy m鏬豚y mi pan powiedzie, jak pa雟two przygotowujecie kurczaki?
- Normalnie, walimy im prosto z mostu 瞠 umr....

Barman opieprza kelnera:
- Kiedy wreszcie przestaniesz wyrzuca pijanych klient闚 na zewn徠rz??
- Przecie nawalonych si wyrzuca z lokalu
- Ale k**wa nie w "WARSIE"!!!

Go嗆 zwraca si do kelnera:
- Miesi帷 temu jad貫m tutaj doskona陰 piecze. Prosz o tak sam.
- Niech szanowny pan chwilk poczeka. Zapytam w kuchni, czy jeszcze jej troch zosta這!

W nadmorskiej miejscowo軼i letniskowej facet wchodzi do restauracji, siada za stolikiem i zamawia ryb. Gdy kelner podaje rachunek, facet m闚i:
- Przyjecha貫m tutaj przed dwoma tygodniami i teraz 瘸逝j, 瞠 ju wtedy nie odwiedzi貫m tego lokalu!
- Mi這 mi to s造sze, drogi panie.
- W闚czas ryba, kt鏎 mi pan poda, musia豉 by jeszcze 鈍ie瘸.

Po sprawdzeniu pracy domowej w szkole podstawowej...
- Ani jedno dzia豉nie na dodawanie nie jest wykonane prawid這wo!!!
- Ale to nie ja odrabia貫m lekcje, to m鎩 tata!!!
- A kim on jest???
- Kelnerem...

Zamkn瘭i go軼ia do wi瞛ienia na 20 lat, siedzia sam w celi, nie mia co robi, ale po latach z豉pa mr闚k. Wyuczy j ta鎍zy, 酥iewa, robi fiko趾i, zrobi jej ma造 parasolik i ubranko. 鑿iczy j i 獞iczy, po鈍i璚a jej ca造 czas. W ko鎍u wyszed na wolno嗆 i zabra mr闚k ze
sob. Nie wiedzia co z sob zrobi wi璚 poszed do dobrej restauracji co wreszcie porz康nie zje嗆. Ale nie mia pieni璠zy. Podchodzi kelner:
- S逝cham pana?
- Prosz pana, chcia豚ym zje嗆 co naprawd super, ale nie mam pieni璠zy...
- Och, bardzo mi przykro...
- Ale zr鏏my tak: da mi pan dobry obiad, a ja pana w zamian czym zadziwi. Za這輳 si, 瞠 tego pan jeszcze nie widzia!
- No, niech b璠zie. Co to takiego?
- Prosz pana, niech pan popatrzy, tu na stole jest mr闚ka...
Kelner 軼iera mr闚k serwet m闚i帷:
- O, najmocniej przepraszam...

Przysz豉 para do restauracji, kelner podaje menu i pyta co chc zam闚i, wpierw pyta Pani, czego sobie 篡czy, ona m闚i: pierwsze danie zupa, drugie schabowe na deser ciastko i kawa. Pyta Pana ,co dla niego, a Pani szybko m闚i na pierwsze danie sa豉ta, drugie danie sa豉ta, na deser tez sa豉ta. Zdziwiony kelner pyta: A to dlaczego tylko sa豉ta? A Pani odpowiada: Bo jak pieprzy, jak kr鏊ik, to niech je, jak kr鏊ik.

- Kelner, co macie do jedzenia?
- Polecam piecze huzarsk!
- Nie jestem 瘸den huzar, 瞠bym jad piecze huzarsk! Co jest jeszcze?
- Piecze barani!
- 安ietnie, poprosz!

Przychodzi do knajpy facet i m闚i do kelnera:
- Setka i zak御ka.
Kelner przynosi, go嗆 wypija, przek御za i m闚i do kelnera:
- Chcia豚ym zap豉ci.
Kelner na to:
- Nic pan nie p豉ci, na koszt firmy.
Na nast瘼ny dzie przyszed i zam闚i dwie setki i zak御k. Chcia zap豉ci ale kelner zn闚 odpowiedzia, 瞠 to na koszt firmy. Go嗆 wi璚 wybra si w niedziele z ca陰 rodzin do tej restauracji. Zjedli wykwintny obiad, po obiedzie dzieci zjad造 deser, ma鹵onka wypi豉 wino a on zam闚i p馧 litra. Kiedy przysz這 do p豉cenia, kelner odm闚i przyj璚ia zap豉ty twierdz帷 瞠 to na koszt firmy. Go嗆 nie wytrzyma i pyta si kelnera:
- Panie starszy pij i jem tutaj ju trzeci dzie i jeszcze za nic nie zap豉ci貫m, mo瞠 pan mi to wyja郾i?
- To jest bardzo proste. Odpowiada kelner. Widzi pan, pod tamt palm tego pana i t pani?
- Tak widz.
- No widzi pan, to jest moja 穎na, a ten pan to m鎩 szef, on pieprzy moj 穎n a ja jego interes.

Turysta odwiedzi restauracj w Madrycie, spo鈔鏚 da wybra potraw o nazwie "Jaja al la corida".
Danie by這 naprawd du瞠 i pyszne, a cena przyst瘼na. Powtarza tak kilka dni, a pewnego razu, porcja, kt鏎 dosta by豉 bardzo ma豉. Zjad i po obiedzie m闚i do kelnera:
- Dlaczego dzisiejsza porcja by豉 taka malutka?!
Kelner odpowiedzia:
- No c騜, nie zawsze torreador wygrywa...

Go嗆 w eleganckiej, drogiej restauracji zauwa篡, ze kelner, kt鏎y prowadzi ich do stolika ma w kieszeni 造磬i. Z pocz徠ku nie zastanowi這 go to, ale gdy usiad przy stoliku, zobaczy, ze kelner obs逝guj帷y jego stolik r闚nie ma 造磬i w kieszeni. Inni kelnerzy na sali tak瞠. Poprosi kelnera bli瞠j i spyta:
- Po co wam 造磬i w kieszeniach?
Kelner odpowiedzia:
- Kilka miesi璚y temu nasze szefostwo zleci這 firmie Artur Andersen zrobienie analizy proces闚. I wysz這, ze 鈔ednio co trzeci klient zrzuca 造磬 ze sto逝. Przez co trzeba i嗆 do kuchni i przynie嗆 鈍ie膨. Dzi瘯i temu, ze mamy 造磬i pod r瘯 zaoszcz璠zamy jednego cz這wieka na godzin, a wydajno嗆 wzrasta o 70.3%.
Klient zdziwi si, ale wkr鏒ce zobaczy, 瞠 ka盥y kelner ma przy spodniach cienki 豉鎍uszek, kt鏎ego jeden koniec przyczepiony jest do paska, a drugi znika wewn徠rz rozporka. Zaciekawiony przywo豉 kelnera i zapyta: Zauwa篡貫m, 瞠 ka盥y z was ma 豉鎍uszek przy rozporku. Po co on wam?
Kelner:
- Nie ka盥y jest tak spostrzegawczy jak pan. Ale skoro pyta pan, to wyja郾iam - r闚nie ten 豉鎍uszek zaleci nam Artur Andersen. Wie pan mam go przyczepionego do ... no wie pan. Gdy id do toalety, To rozpinam rozporek i wyci庵am 豉鎍uszkiem, dzi瘯i czemu, po oddaniu moczu nie musze myc rak i wydajno嗆 wzrasta o 30%.
Go嗆 pokiwa ze zrozumieniem g這w, ale zaraz wyjawi sw nast瘼n w徠pliwo嗆:
- Dobrze. Rozumiem, ze wyjmuje pan 豉鎍uszkiem, ale jak mo積a si nim pos逝篡 do schowania? Jak wk豉da si go z powrotem?- ... ?
- Nie wiem jak inni, ale ja 造磬a.